MEGOSZTÁS

„Mit tegyünk egy kiselejtezett villamossal?” Erre e kérdésre keresték a választ Milánó városában, amire hamar jött is a felelt: „Építsük át szaunává!” A terv megvalósítása nem is váratott sokat magára.

A villamoskocsit kivonták a forgalomból és egy spacentrum közepén lévő parkban állították fel, hogy a látogatók a hagyományos izzadó helyeken kívül egy villamosban is pihenhessenek.

A tömegközlekedés nyári zsúfoltsága sokszor valóban szaunaszerűvé változtatja a zárt kocsikat, de ezúttal ez tényleg a valóság és nem csak a látszat. A faborítással, fapadokkal és lávaköves melegítővel ellátott villamoskocsi még mindig a síneken áll, de az biztos, hogy egyelőre nem megy sehová.

A gyönyörűen felújított 1928-as villamos megőrizte régies báját amellett, hogy egy teljes értékű, többszemélyes, tágas szaunává alakult. A hatalmas ablakoknak köszönhetően egyáltalán nem kelt klausztrofóbiás érzést a felfűtött helyiség, ezért még azoknak is érdemes ide kilátogatni, akik egyébként tartanak a szaunák zártságától.

Forrás: spatrendonline.hu