MEGOSZTÁS

Újabb szállodák minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága s ezzel tovább emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma –tájékoztat a Turizmus.com hírportál.

Az első minősítési periódus (2010-2014) lezárultával gyors ütemben történik a szállodák újraminősítése, így a fentieken túl számos hotel – immár második – minősítésére is sor került, melyek már korábban is megszerezték a Hotelstars minősítést. Mint ismeretes, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a 2012. június 12-én kötött megállapodás szerint a HOTELSTARS harmonizált európai minősítő rendszert – Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjeggyé emelve – alkalmazzák a hazai szállodák minősítésére.

A magyarországi szállodákból eddig 418-at minősítettek, mely a hazai szállodai kapacitás több mint 60%-át fedi le.

Azok a minősített hotelek, melyek erőfeszítéseket tettek a színvonal javításáért, vendégelégedettségi mutatóik emelkedéséről számoltak be és nőtt a visszatérő vendégeik aránya. A fejlesztéseket követően növelni tudták az átlagárukat, ezáltal a bevételeiket is – áll az MSZÉSZ közleményében.

A csillagot szerzett szállodák átlátható módon adnak biztonságot a vendégnek az elvárható minőség meghatározásában. Az MSZÉSZ ezúton is felhívja a figyelmét azon szállodáknak, melyek minősítése hamarosan lejár, hogy időben kezdjék el a megújítást annak érdekében, hogy a minősítési folyamat a védjegyhasználati szerződés érvényességéig befejeződhessen, mert a szálloda a védjegyet a határnapot követően semmilyen formában nem használhatja.

Forrás: Turizmus.com