MEGOSZTÁS

Magyarország igen gazdag wellness hotelek tekintetében, már-már minden második városban találhatunk egyet, ízlésünktől függően. Van ám köztük néhány, ami különösen kiemelkedő. Személyes kedvencem közülük a visegrádi Hotel Silvanus. Számomra ez az a hotel Magyarországon, amiben minden meg van, amire szüksége lehet az embernek a kikapcsolódáshoz, és ezt úgy mondom, hogy nem rajongom túlságosan a közös medencézésekért. Ez a hely azonban annyira elvarázsolt, hogy túltettem magamat a félelmeimen.

Forrás: https://hotelsilvanus.hu/hu/galeria

Általában az emberek a szolgáltatásokért járnak ilyen helyekre. A Silvanusban is megtalálhatjuk a kinti és a benti medencét, a jacuzzit, a masszázs részleget, sőt még sókamrát is! Engem mégsem ez nyűgözött le teljesen, hanem az a látvány, ami várja a vendéget a teraszra kilépve. A Duna kanyar vonala, az azt körülölelő erdős hegyek, a vízen visszatükröződő napfény ezüstös csillogása. Ahogy ott áll az ember és csak nézi ezt a meseszép tájat, az az a pillanat mikor a wellness hotel megadja azt, amiért odamegyünk. A teljes relaxáció érzését. A nyugodtságot ami ránk telepszik, ahogy beszívjük a friss, erdei levegőt. Ez az érzés, és ez a látvány az, amiért a Silvanus a kedvencem. Mindezt természetesen a legtöbb szobából is élvezhetjük, amelyek ablakai, erkélyei arra az oldalra néznek. Tényleg elképesztő látvány, amit a kinti medencében úszkálva, vagy mellette napozva is bámulhatunk. Ezért érdemes idejönni akár télen is, mikor hó borítja ezt a gyönyörű tájat.

Forrás: https://hotelsilvanus.hu/hu/galeria

Pozitívuma még a helynek, hogy nagyjából minden féle étrendet kielégítő éttermi szolgáltatást nyújtanak vendégeiknek. Én speciel vegánként látogattam ide, és nem maradtam éhen! Ami nagyon nagy szó egyelőre kis hazánk hoteljeiben. A pincérek/pincérnők rendkívül segítőkészek, minden kérésnek igyekeznek eleget tenni. Ezen kívül pedig az elhelyezkedése miatt rengeteg lehetőség van kirándulni is, a hotelt körbe ölelő erdőkben, vacsora után pedig ihatunk egy jól megérdemelt koktélt a bárban. A kik pedig szeretnek elbújni egy izgalmas Agatha Christie regénnyel, azoknak szívből ajánlom a különleges relax szobát, ahol egy kandalló mellett, teát szürcsölve élvezhetik az olvasás minden percét.

A Hotel Silvanus 2011-ben méltán nyerte el „Az év medencéje” díjat. Tőlem e mellé a kitüntetés mellé pedig megkapja az ország legjobb wellness hotelje díjat is! Bátran ajánlom egyedülállóaknak, pároknak, és családoknak, hiszen gyermekmedencéjének köszönhetően ideális a kisebbek számára is.

A hotel kocsival könnyedén elérhető, az idő pedig éppen megfelelő a kirándulós kikapcsolódásra, így hát pihenésre fel!

Cikket írta: Tajnay Dorottya