MEGOSZTÁS
A szegedi Partfürdő strandja Forrás: turizmus.com

A hajón érkező vendégek számára kikötőt és sólyapályát építenek a Tisza partjára. A Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. a „Partfürdő turisztikai szolgáltatásainak bővítése” címmel pályázott támogatásra, és 300 millió forintot el is nyert erre a célra.  A Partfürdőt évente több mint 30 ezren látogatják, Szeged egyik fontos turisztikai attrakciója.

Szegedi Partfürdő Forrás: Szegedi Partfürdő Facebook oldala

Az önkormányzati tulajdonban lévő üzemeltető a nemzetközi tapasztalatok alapján úgy látta, hogy jelentősen növekedhet a vendégszám, ha “kaput nyitnak” a víz, vagyis a Tisza felé. Külföldön már gyakorlat, hogy a természet közelségét kihasználva olyan rekreációs és szabadidő parkokat hoznak létre, amely komplex szolgáltatást nyújt.

Szegeden a természeti környezet adott: a Tisza a fürdővel, kempinggel és a sátorozó hellyel kiegészülve, méghozzá a belváros mellett. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt célja a Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman turisztikai vonzerejének fejlesztése.

A víz felől érkező vendégek fogadására úgynevezett úszóműves kikötőállás létesül, ahol 48 kishajó kikötésére nyílik lehetőség. A jövőben 72 férőhelyesre bővíthető a kapacitás. A kikötőhöz kapcsolódóan 77,5 m hosszú sólyapályát építenek a hajók vízre bocsátásához, illetve partra húzásához.

A szegedi Partfürdő strandja Forrás: turizmus.com

A horgászturizmus fejlesztését szolgálja a kikötő mellett, 300 méter hosszú partszakaszon horgászpálya kialakítása. 100 fő befogadására alkalmas, 300 m2 -es vízi pihenőhelyet is építenek, amely a vízi úszóműn kap helyet. Itt lesz büfé is.

A parton két-két gyermekjátszótér, strandfoci-pálya és röplabdapálya szolgálja majd a pihenni vágyókat. A pihenőparkban 250 méteren parti sétányt alakítanak ki.

Forrás: turizmus.com