MEGOSZTÁS
Forrás: Donautica Hotel és Étterem honlapja

Négycsillagos szolgáltatást nyújtó szállodát és éttermet adtak át október 26-án a Tolna megyei Fadd-Domboriban. A szekszárdi székhelyű Tolnagro Kft. 1,3 milliárd forintot fordított a faddi Duna-holtág partján fekvő létesítményre. Az egykori Dombori Beach helyén kialakított, Donautica nevű 58 férőhelyes, mintegy 800 négyzetméter alapterületű szálloda 11 szobával, és hat apartman-házzal várja a vendégeket.

Forrás: turizmus.com

Varga József, az állatgyógyszereket forgalmazó Tolnagro Kft. tulajdonosa az MTI-nek elmondta: az ingatlan a 22. számú Állami Építőipari Vállalat üdülője volt, ahol az atomerőmű építésén dolgozott lengyel vendégmunkások is laktak. Az építkezés során a szállodához tartozó vízpartról több ezer köbméter iszapot szállítottak el, és 1700 köbméternyi Duna-homokkal töltötték fel.

A KSH adatai szerint az elmúlt évben jelentősen nőtt a faddi üdülőterületen a kereskedelmi szállások férőhelyeinek száma: 2016-ban 635, 2017-ben 2053 férőhelyet tartottak nyilván. Fülöp János, Fadd polgármestere  elmondta: az utóbbi években sok, korábban vállalati üdülőként használt szálláshelyet újítottak fel.

Forrás: Donautica Hotel és Étterem honlapja

A szálloda avatásán Bényi Dávid, Fadd alpolgármestere utalt arra, hogy az önkormányzat a Terület- és településfejlesztési operatív program támogatásával felújította a dombori szabad strandot.

Forrás: turizmus.com