MEGOSZTÁS
Forrás: turizmus.com

Már utóidényi menetrend szerint közlekednek a hajók és a kompok a Balatonon. A szeptember 9-éig tartó hajózási utóidényben kevesebb járat indul. A BAHART 13 kikötőből továbbra is indít sétahajó-járatokat, jár a vízi taxi és hétvégenként a gyorshajó is.

Forrás: turizmus.com

A komp rövidebb ideig közlekedik. Szeptember 30-áig Szántód felől 6.40 és 20.00 óra között, Tihany felől 7.00 és 20.20 között 40 percenként indulnak a járatok. A mentidő nyolc perc – tájékoztatott a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) internetes oldalán (www.balatonihajozas.hu).

Az iskolakezdés előtti utolsó hétvégén – augusztus 31-én, illetve szeptember 1-jén és 2-án – a Balaton északi és déli partján is plusz vonatpárokat indít a MÁV-START.

Forrás: Turizmus Online

A nyári menetrend június 16-tól augusztus 26-ig volt érvényben, de a tanév csak szeptember 3-án kezdődik, ezért a vasúttársaság az első szeptemberi, azaz már az utószezonba eső hétvégén Budapest és Fonyód, illetve Budapest és Balatonfüred között közlekedő, alacsonypadlós, légkondicionált járatokkal segíti az utasok kényelmesebb eljutását a magyar tengerhez, illetve a tó partjáról Székesfehérvár, Budapest felé. A Budapest-Déliből 8:55-kor induló vonat 11:31-kor érkezik Fonyódra, a Fonyódról 16:41-kor induló járat 19:04-kor fut be a Délibe. A Budapest-Déliből 8:45-kor induló vonat 11:06-kor érkezik Balatonfüredre, a Balatonfüredről 16:18-kor induló járat 18:54-kor ér be a Délibe.

Forrás: Turizmus.com, Turizmus Online