MEGOSZTÁS

A héten egy négycsillagos wellness-szálloda akkorát bukott, hogy maradványait az igényes vendégek még évek múlva is átlépik majd Hajdúszoboszlón. 20 év marketing, pr és reklámköltsége ment a kukába azzal a hírrel, hogy milyen állapotokat talált a NÉBIH a 4 csillag alatt a konyhában… Hát ennyit a reklámról. És akkor eszembe jutott, hogy írjak néhány sort és egy ajánlást arról a helyről, ahová évek óta járunk, és amit a legmesszebbmenőkig ajánlok mindenkinek, a Geréby-kúriáról. Nem reklámból, hanem saját tapasztalatból!

A Geréby-kúria Budapesttől 67 km-re, az M5-ös autópálya lajosmizsei lehajtójától kb. két kilométerre, az alföldi tanyavilágban, ősfáktól körbevett, csendes, nem kérkedő és nem sokat reklámozott paradicsom. Ha valaki wellness alatt nem csak és kizárólag a gyógyvizet, a pancsit, a szaunát, a masszázst és a hátradőlést érti, hanem tágabb értelemben szeretné magát valóban jól érezni és kényeztetni, valamint Budapesten vagy Pest környékén lakik, annak a Geréby Kúria kihagyhatatlan objektum.

Nem mintha a Gerébyben nem lenne pancsi, szauna és masszázs. Ellenkezőleg. Az is van. De ami még van mellette, az a vendégszeretet, az a gasztronómia, az a varázslatos alföldi környezet, ami a Gerébyben a vendégeket fogadja, az egészen párját ritkítja az országban.

10 éve ismerjük és teszteljük családilag a Gerébyt. 10 év Magyarországon éppen elegendő ahhoz, hogy valamit megszeressünk, használjunk, majd az idő elteltével tapasztaljuk az üzletmenet romlását, az oda nem figyelést, a sokasodó hiányosságokat, majd szépen lassan elszokjunk valahonnan. Azonban a Gerébyben mindez fordítva működik. Az elmúlt években a színvonal egyre csak emelkedett. A tulajdonosi kör pénzt és energiát nem kímélve emeli egyre feljebb a szolgáltatások színvonalát. Abban a pillanatban, amikor átlépjük a Kúria kapuját, mintha egy másik világba lépnénk. Mert nézzük csak, mi is történik a Gerébyben naponta? Lenyírják a több száz négyzetméternyi nyílt terepen a füvet, beleértve a focipályát, az esküvői szertartások mezejét és a gyerekfuttató felületeket; felsöprik a parkolókat, a betont, a teraszokat, a járdákat; gyomlálják és tisztítják a bokrok és fák közét; folyamatosan locsolnak; példaszerű gyorsasággal tesznek rendet az éttermi teraszról távozó vendégek után, azonnal cserélve az abroszt; és még sorolhatnám azokat a mozzanatokat, melyeket ebben az országban nem szokás naponta ismételni. A tulajdonosok reggeli közben minden vendéget személyesen üdvözölnek, külön figyelve a gyerekekre és az idősekre, minden kérésnek elébe mennek, soha nem tolakodóan, hanem mindig segítőkészen.

Jó időben a parkban csodaszép, ősfákkal övezett tó mellett üldögélhetünk, teniszpálya, pingpongasztalok, foci- és kosárlabdapálya, gyermekjátszótér és kinti strandmedence várja azokat, akik mozogni is szeretnének. Rossz időben a családok megmentője a Kúria alsó szintjén található angol stílusú társalgó, billiárddal, csocsóval, sakkal és darts táblával, s ugyanitt elkülönítve élvezhetünk egy melegvizes gyermekmedencét, egy kapcsolódó jacuzzit és egy mindig felfűtött szaunát. Az épület ügyes kialakítása miatt az alsó szint, a wellness részleg is napsütéses teraszra nyílik, a medencékben délutánonként a fák lombjain átszűrődő napfény is melenget minket.

A Kúria melletti lovasudvar 2017-ben került bővítésre és felújításra. Tucatnyi, gyönyörűséges paripa legelészik egész nap a Kúria kapuja mellett, a vendégeket nemcsak ők, hanem Márkó, a póniló és néhány kecske is üdvözli. További remek kikapcsolódás tehát a lovaglás, az állatsimogatás, a kocsikázás az alföldi tanyavilágban – ha valaki nem szerette eddig a pusztát, itt biztosan nem hagyja majd szívét hidegen a Nagyalföld csodálatos élővilága. A lovaskocsi mellett felröppenő fácánok, megriadó őzek, nagyokat ugró mezei nyulak egy életre szóló élményt adnak nemcsak a gyerekközönségnek, de a felnőtteknek is.

Szokták mondani, hogy a magyar vásárló árérzékeny. Az. Főleg, ha gyermekeket nevel. Így nagyon nem mindegy, hogy a Gerébyben a négycsillagos szolgáltatásokat három csillagos áron kapjuk, ha pedig törzskártyát igénylünk néhány perc alatt az internetes oldalukon, akkor az „Én Gerébym” csomaggal, mely 4 napot és három éjszakát tartalmaz, féláron vehetjük igénybe a szállást egész évben, kivéve az ünnepnapok környékét.

A Geréby Kúria Budapest belvárosából 40 perc alatt elérhető. Mondanám, hogy ide még ebédidőben is érdemes elugrani egy jó kis bableves vagy csirkepaprikás elfogyasztására. Azonban pontosan tudom, hogy ebéd után innen már nincs visszaút az íróasztalhoz. Aki valaha is járt a Gerébyben, azt vagy a szíve, vagy a gyomra vagy a gyermekei kicsi keze, de valami vissza fogja húzni. Ahogyan mi mondjuk, a Gerébyben árad a csí. És még valami: „Pusztán Vendégszeretet”. Foglalás és minden további információ: www.gereby.hu    

Ekler Barbara