MEGOSZTÁS
Fás, virágos Bükszék Forrás: turizmus.com

Több mint százezer vendéget fogadtak a nemrég zárult idei főszezonban a bükkszéki termálfürdőben. A hazaiakon kívül főleg a szlovák és lengyel turisták pihentek a fürdőhelyen.

Forrás: turizmus.com

Zagyva Ferencné polgármester elmondta, hogy csak augusztusban 45 ezren váltottak jegyet a fürdőbe, ami háromezerrel több volt a tavalyinál. Természetesen az őszi és a téli hónapokban is folyamatosan lubickolhatnak majd a vendégek Bükkszéken, mert a fedett és az úgynevezett kiúszó medence rendelkezésükre áll. Hogy az érdeklődők közül sokan megkedvelték az erdőkkel övezett, virágokkal és örökzöldekkel díszített falut, az is bizonyítja, hogy a nyári hónapokban az 50 helybéli szálláshely, a kemping és a négyszáz fős ifjúsági tábor teljesen megtelt. Míg 2016-ban 12 ezer 453 vendégéjszakát töltöttek el a turisták Bükkszéken, addig tavaly már 15 ezer 753-t. Az idén év végéig pedig ez minden bizonnyal tovább növekszik majd.

A falu és a termálfürdő népszerűségét az is bizonyítja, hogy az elmúlt három évben látványosan nőtt az ingatlanvásárlók száma. Ebben az évben például a nyár végéig ötvenen vásároltak eladó házakat Bükkszéken, főleg Békés- és Hajdú-Bihar megyeiek, valamint budapestiek. Az új tulajdonosok leginkább üdülőként használják ezeket, de többen be is költöznek az ingatlanokba és otthont teremtenek.

Fás, virágos Bükszék Forrás: turizmus.com

A falu első számú vezetője azt is elmondta, hogy további fejlesztésekre törekszenek. Jelenleg is tart Bükkszék gyógyhellyé nyilvánításának folyamata. Az ehhez szükséges méréseket hamarosan befejezik és várhatóan 2019 első felében gyógyhellyé nyilváníthatják a települést. Emellett a következő időszakban a termálfürdő melletti területen ötven szobás szálloda építését tervezik. A leendő hotel első látványterveit már el is készítették. A beruházáshoz az önkormányzat támogatásért pályázik majd.