MEGOSZTÁS
Forrás: pixabay.com

Május 1-jén szabadtéri kutyabarát fürdőt nyílt Tiszafüreden a Morotva Kerékpáros Pihenőpark előtti területen, az ottani holtág szabadstrandi részén.

Tiszafüred, 2018. május 1.
Kutyák a Tisza-tó elsõ kutyabarát fürdõjénél Tiszafüreden, a Morotva Kerékpáros Pihenõpark elõtti területen 2018. május 1-jén. A holtág szabadstrandi részén kialakított Tisza-tavi Mancsos Pancsoló az elsõ ilyen jellegû szolgáltatás az ország keleti részében.
MTI Fotó: Mészáros János

„Jogos elvárás, hogy a nyári turisztikai szezonban a közkedvelt üdülőhelyekre a kutyabarátok magukkal vihessék négylábú kedvenceiket, és a kutyák a kánikulában fürödhessenek. Ezzel megszűnnek azok a korábbi viták, amelyek a fürdőzők és a kutyások között alakultak ki esetenként a négylábúak jelenléte miatt” – mondta Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere.

Az önkormányzat által fenntartott szabadstrandon kutyafürdetésre egy 120-150 méter hosszú partszakaszt és egy hozzá tartozó 1000-1500 négyzetméteres nagyságú zöldterületet jelöltek ki. A működtetéshez minden engedélyt, így az ÁNTSZ és a területi vízügyi igazgatóság hozzájárulását megkapták, és az önkormányzat az állatvédő szervezetekkel is egyeztetett a szakmai kérdésekben.

Forrás: pixabay.com

Egy gazdi egyszerre három kutyát vihet fürdetni, az állatoknak érvényes oltási igazolvánnyal kell rendelkezni, a belépés ingyenes.

A május elsejei hivatalos megnyitó után dr. Varga Károly gyerekorvos és segítőkutyája, Rex tartott közös bemutatót, amit kutyaszépségverseny követett. A program zárásaként a kutyák és gazdáik közös csónakkiránduláson vehetnek részt az Albatrosz Kikötő szervezésében.

Forrás: turizmus.com