MEGOSZTÁS

A lábfürdők többet tehetnek értünk, mint hogy felpuhítják sarkunkon a bőrkeményedést. Már a meleg víz önmagában is felmelegíti a testet, lelket, és kellemes érzést biztosít. Lábfürdőket kész receptúraként vásárolhatunk a drogériákban és a patikákban is. Háziszerekkel és gyógynövényekkel kiegészítve azonban a lábfürdő kis wellnesskúrává lép elő, amely után valószínűleg csodásan ellazulva fogjuk érezni magunkat.

Milyen háziszerek alkalmasak egy lábfürdőhöz?

  • Ahogyan a kezek, úgy a lábak is profitálnak az olívaolajból. Engedjünk meleg vizet egy tálba, és adjunk hozzá olajat. Ezután áztassuk a lábunkat mintegy 10 percig. Mindenesetre a víz ne hűljön ki túlságosan. Ezután itassuk szárazra a beáztatott lábainkat, melynek során lehetőleg sok olajat hagyjunk a bőrünkön. Vigyázat, csúszásveszély!
  • A tej is egy csodálatos puhító. Keverjünk össze teljes tejet és nagyon forró vizet egyenlő arányban, majd hűtsük le a keveréket egy számunkra kellemes hőmérsékletre. Ha szeretnénk, adhatunk hozzá néhány csepp rózsa- vagy levendulaolajat. Ezután addig fürdessük benne a lábunkat, amíg kellemes a vízhőmérséklet. Majd következhet egy pedikűr, mert a körömágyak szépen felpuhulnak.
  • Túlzott lábizzadás ellen segíthet a tölgykéreggel készült lábfürdő. Ennek a háziszernek a hatásáért a kéregben lévő csersav a felelős. Forraljunk fel kb. 3 liter vizet 250 gramm tölgyfakéreggel, és főzzük 20 percig. Szűrjük le, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, és fürdessük benne a lábunkat 20 percig. Ezt a lábfürdőt naponta kétszer alkalmazzuk.
  • Hideg lábak ellen szinte mindig segít egy lábfürdő. Még hatásosabb csalánnal, mert ez a gyógynövény serkenti a vérkeringést. Ehhez két jó maréknyi csalánszárat és -levelet, valamint ugyanannyi lekefélt csalángyökeret mintegy 4 liter vízben áztassunk egy éjszakán át. Másnap forraljuk fel a keveréket és hűtsük le kellemes hőmérsékletűre. Fürdessük benne a lábunkat kb. 20 percig.