MEGOSZTÁS

Búcsúztasd el a telet fűszeres koktélcsodákkal!
Nem kell megvárnunk a nyarat, hogy élvezhessük a finomabbnál finomabb koktélokat, elég, ha egy kicsit újragondoljuk kedvenc italainkat, és csempészünk beléjük egy keveset a télutó ízeiből. Böröcz Péter, az ötcsillagos Spirit Hotel mixere különleges receptekkel és kreatív koktéltippekkel járul hozzá, hogy a csípős esték hangulatát extravagáns koktélkreációkkal forrósíthassuk fel.
A forralt bor szezonja már lecsengett, az esernyős koktélokéra pedig még egy darabig várni kell, de egy kis kreativitással könnyen megalkothatjuk az aktuális évszakhoz illő italkülönlegességeinket, amelyeket hosszú ideig emlegetnek majd vendégeink. Böröcz Péter, a Spirit Hotel mixere különleges tippekkel vezet be minket a fűszeres és gyógynövényes koktélok világába. Vegyük fel őket az itallapra, és kápráztassuk el barátainkat szokatlan íz- és játékos formavilággal!

1. Fagyasszuk jégkockába a fűszereket!
A jégbe zárt friss fűszernövény nem csak exkluzív látványt kölcsönöz az italnak, de az ízek is lassabban bomlanak ki, ahogyan olvad a jégkocka, így a koktél percről percre új karaktert kap. A kapor, rozmaring, kamilla vagy bazsalikom bravúros kiegészítője lehet a koktélos pohárnak. A bazsalikomos jégkockával szervírozott vodka-szóda garantáltan kitörli a fejekből a fűszermentes verzió emlékét is.
fuszeresjegkockaA citrusos-bodzás Gin Fizz valódi téli ízbombává alakul, ha megfűszerezzük egy kis kaporral. A kapor magas antioxidáns és C-vitamin tartalmával támogatja immunrendszerünket a hideg időben, és karakteres ízével visz egy kis csavart a jól ismert citrusos koktélok világába. Az összetevőket keverőpohárban hosszan keverjük, majd egy kisebb borospohárba szűrjük. Az italt kapros jégkockával szervírozzuk.

2. Készítsünk fagyos szörpnyalókát az egyik hozzávalóból!
Ha a koktél receptjében szerepel szörp vagy szirup, mókás újragondolása lehet kedvenc italunknak, ha ezt a komponenst nyalóka formájában helyezzük a pohárba. A jégkockatartóba víz helyett töltsünk szirupot vagy szörpöt kevés vízzel elkeverve, állítsunk bele pálcikákat, és fagyasszuk le!
Az összetevőket a szörp kivételével keverőpohárban hosszan keverjük, majd egy közepes méretű pohárban, bodza szörpös nyalókával szervírozzuk. A fagyos nyalóka játékos külsőt kölcsönöz az italnak, a kamillás koktélba pedig folyamatosan olvad bele a mennyeien édes adalék. A kamillatea nem csupán kellemes alapízt szolgáltat a koktélunknak, de a náthából is segíthet kilábalni.

3. Játsszunk a formákkal!
Ha már kísérletezünk az ízekkel, legyen a szervírozás is formabontó! Ha tea alapú koktélt készítünk, keverjünk ki nagyobb mennyiséget, és szolgáljuk fel egy helyes teáskannában, átlátszó füles bögrében, csészében vagy kisebb méretű dunsztosüvegben!
Az összetevőket keverőpohárban hosszan keverjük, majd teáskannából, közepes méretű csészében, bögrében vagy kisebb dunsztosüvegben szervírozzuk. A teáskannából felszolgált italkülönlegességet még sokáig fogják emlegetni vendégeink, különösen, ha díszítésnek egy szál levendulát vagy rozmaringágat helyezünk el poharaikban, amely természetes gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatásának köszönhetően akár a fogfájásukat is elmulaszthatja. Ne felejtsünk el jeget kínálni az ital mellé!

 

Forrás: Spirit Hotel