MEGOSZTÁS
Forrás: pixabay.com

A szeretet ünnepén nemcsak ajándékokkal halmozzuk el egymást, hanem finomabbnál finomabb ételekkel is. Eszük reggel, csipegetünk reggeli és ebéd között, megiszunk egy kispohár tojáslikőrt, aztán jön pár szem szaloncukor és akkor még a családi vacsoráról nem is beszéltünk. A nagy vendégfogadás és –járás közben szinte észrevétlen felkúszhat 1-2 kiló. Márcsak azért is, mert a karácsony nemigazán a fogyókúrás ételekről szól.

Forrás: pixabay.com

A szenteste szokásos rántott hal egy adagja, ami körülbelül 10 dkg, 190-200 kalóriát is tartalmaz köszönhetően a panírnak. Az ugyancsak szenteste hagyományos halászléből azért többet is ehetünk, ugyanis egy adag hallé általában 3 deciliter, és egy deciben csak 44 kalória van – írja a Femina.

Jöjjenek az elmaradhatatlan bejglik! A mákosnak tíz dekagrammjában majdnem 400 kalória van, a diósban pedig 425 is lehet. A mézeskalács is elég hízlaló, 10 dekájában körülbelül 350 kalória taláható.

A kaloriabazis.hu kiszámolta a szaloncukor kalóriatartalmát is, és bár a különböző szaloncukorkák eltérő súlyúak és töltetűek, általánosságban elmondható, hogy 367 kalória van mindössze egy grammban.

Forrás: blikk.hu

Még csak a szenteste szokásos/hagyományos ételekről beszéltünk, máris kiderült, hogy kerekebb lehet a pocakunk a megszokottnál különösen akkor, ha hozzáadjuk a mákos gubát, amit szenteste napján ebédre elfogyasztottunk.

Nem árt tehát ésszel enni, másként a karácsony többi napján fogyasztott sült pulyka, sonka, sült sertés vagy töltött káposzta elfogyasztása után a mérleg többet fog mutatni.

1 hozzászólás

Comments are closed.