MEGOSZTÁS
Fotó: Barnangen

A hideg beköszöntével bőrünk fokozott igénybevételnek van kitéve. A beltér és kültér közti hőkülönbség, a páratartalom, a gyakran jeges szél és a télen fokozódó légszennyezettség rendkívüli módon megviseli a bőrt. A testápolási termékeiről ismert Barnängen szakértőinek tanácsait megfogadva garantáltan megőrizhetjük a bőr puhaságát és egészségét télen is. Mindössze 7 dologra kell ügyelni.

Forrás: Barnangen
  1. Külső és belső hidratálás

Télen a legfontosabb a hidratálás – belsőleg és külsőleg egyaránt. Igyunk megfelelő mennyiségű folyadékot, bőrünkre pedig magasabb növényiolaj-tartalmú bőrápoló termékeket használjunk. Hagyatkozzunk a svéd termékfejlesztési tapasztalatra, és válasszunk autentikus márkát, amely szavatolja az időjárási viszontagságok ellenére is a hatékony bőrápolást.

  1. Intenzív védelem

Gondosan nézzük meg a termékek összetevőit, és olyanokat részesítsünk előnyben, amelyek kifejezetten a szárazság és az irritáció ellen védenek! Keressünk olyan ápolószereket, amelyekben jelen van a zab, a bodzavirág, a virágolaj, a kamillakivonat, ugyanakkor természetes vajat, glicerint és növényi zsiradékot, például napraforgóolajat is tartalmaznak.

  1. Középpontban a kézápolás

Télen fokozott figyelmet igényel a kezünk ápolása is. Válasszunk magas zsírtartalmú készítményeket, éjszakára kenjük be vele kezeinket, húzzunk rá egy cérnakesztyűt és hagyjuk, hogy teljesen beszívja bőrünk a hatóanyagokat. Ugyanezt a kényeztetést adhatjuk lábfejeinknek is.

  1. Forró zuhanyok

Ha nem öltözünk fel kellőképpen és rétegesen, a fárasztó munkanap után hazaérve gyakran úgy érezzük magunkat, hogy átfagytunk. Másra sem vágyunk, minthogy beálljunk a zuhany alá és forró vízzel melegítsük át testrészeinket. Válasszunk ehhez felhő hatású szappanhabot, amely nemcsak segít visszaállítani bőrünk természetes kiegyensúlyozottságát, de bársonyos puhaságot hagyva maga után szabályosan azt érezhetjük, hogy újjászülettünk.

Forrás. Barnangen
  1. Hosszú fürdőzések

Ha a forró zuhany nem, a fürdőzés garantáltan elcsábít. Annak érdekében, hogy ne mossuk le magunkról a bőr természetes zsírtartalmát, fürdővizünkbe mindenképpen csepegtessünk testápoló olajat, amely vékony filmréteggel vonja be bőrünket, miközben a vízben relaxálunk.

  1. Fényvédelem

Télen sem szabad megfeledkeznünk a fényvédelemről, az UV-sugárzás ugyanis ilyenkor olyan intenzív is lehet, mint a nyár legforróbb napjain. Éppen ezért nagyon fontos, hogy magas faktorszámú, bőrtípusunknak megfelelő nappali arckrémet használjunk. A termékösszetevőknél keressük a B5 pro-vitamint és az UVA/UVB-szűrőket.

  1. Sál, sapka, kesztyű

A remek kozmetikai szerek és bőrtápláló termékek azonban mit sem érnek, ha nem védjük közvetlenül is a bőrünket a hidegtől. Húzzunk a kezünkre puha kesztyűt, nyakunkra kössünk sálat és vegyünk fel meleg sapkát! Hazatérve pedig végezzük el bőrápolási rutinunkat, kortyoljunk el egy bögre forró teát és az ablakon kinézve gyönyörködjünk a hóesésben! (Már ha esik éppen.)