MEGOSZTÁS
Forrás: pixabay.com

Tény, a szauna fogyaszt. Csakhogy a meleg hatására felpörgetett metabolizmus nem kezd el óriási értéken pörögni, hogy csak úgy falja a kalóriákat. Az izzadás és a felgyorsult anyagcsere mindössze kétszeresére növeli a kalóriaégetés sebességét a normális értékhez képest. Ha tehát egy 83 kg-os felnőtt negyed óra alatt 21 kalóriát éget el, akkor ugyanezen idő alatt a szaunában mindössze 42 kalóriától szabadul meg.

Forrás: pixabay.com

A szauna fogyasztó hatásának sarokkövei arra a megfigyelésre épülnek, amely a vízvesztéssel magyarázható. A meleg helyiségben ülve az izzadás közben rengeteg víz távozik a szervezetből, ez a hatás azonban egyáltalán nem tartós, egy kiadósabb ivás után fokozatosan elmúlik.

Forrás: pixabay.com

A szaunában ülve nem épül az izomzat, így a meleg helyiségből kilépve a metabolizmus szinte azonnal visszább is vesz a pörgésből, és még a kétszeres kalóriaégetési sebesség is lecsökken. Tartós és jelentős fogyásról tehát nem beszélhetünk a szaunázás kapcsán, de egy tevékeny, sportolással egybekötött életmódnál segítséget jelent az ideális testsúlyt megtartásában – írja a spatrendonline.hu.