MEGOSZTÁS
Forrás: pixabay.com

A hiedelem szerint, ha január 1-jén lencsét eszünk, gazdag lesz a következő évünk. Ha így lenne, mi már biztosan nem dolgoznánk, hiszen a Wellness Magazin legtöbb munkatársánál hagyomány, hogy Újév napján lencsét esznek. Van, aki főzeléket, más levest készít belőle. A szállodák is többféleképpen kínálják Újév napján vendégeiknek.

Forrás: wikipédia.hu

Ha a hiedelemmel ellentétben gazdagságot nem is hoz, az bizonyos, hogy nagyon is jótékony hatással van szervezetünkre. A babaszoba.hu össze is szedte, hogy mikben jó a lencse. Többek közt javítja a májfunkciót, jót tesz a szemnek, nyugtat, magas folsav tartalma miatt terhesség esetén kiemelten ajánlott a fogyasztása – a magzat fejlődését támogatja, jó hatással van az anyagcserére, szuper étel székrekedésre, segít stabilizálni a vérnyomást, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, segíti a vércukorértékek kordában tartásá, a változókor tüneteit csökkenti, fokozza a férfiak termékenységét, segíti a hajnövekedést, támogatja a sebgyógyulást.

Forrás: pixabay.com

Bár magas a szénhidrát- és kalóriatartalma, fogyókúrázók is fogyaszthatják, ugyanis a glikémiás indexe alacsony, így lassan szívódik fel belőle a szénhidrát. (A vörös lencsének alacsonyabb valamivel a kalóriatartalma, mint a barna lencséé.) Javasolt tehát nemcsak január 1-jén fogyasztani a lencsét, hanem az év többi szakában is. Mert ha gazdagságot nem is feltétlen hoz, egészségünket segít fenntartani.

1 hozzászólás

Comments are closed.