MEGOSZTÁS
A meglevő wellnessrészleg Forrás: turizmus.com

A Miskolctapolcai strand továbbfejlesztésével, 12,7 milliárd forintból megvalósuló beruházással az ország egyik legnagyobb wellness központja jöhet létre.

Wellnessmedence a strandon Forrás: Miskolctapolcai strandfürdő honlapja

A beruházás a Miskolctapolcai strand fejlesztésének második ütemeként valósul meg 2019-2020-ban, a Modern Városok program keretében. Kriza Ákos polgármester tájékoztatása szerint a futurisztikus fürdőkomplexumban nyolc beltéri és két kültéri medencét terveznek, az új létesítmény “szerves egységet alkot majd” a strandfürdő 2015-ben átadott első ütemével.

A fürdő a különböző életkori igényeknek megfelelő szolgáltatásokat épületenként rendezi, így a gyermekvilág mellett lesz benne a tizenéves korosztályt kiszolgáló önálló egység, de az idősebbek, a pihenni, vagy éppen gyógyulni vágyók számára is külön térségeket biztosít.

A négy évszakos családi élményfürdő nemzetközi tervező konzorcium munkájaként valósul meg, a kiviteli terveket a miskolci Gerixon Kft. készíti majd a konzorcium neves osztrák tervezőjének bevonásával.

A meglevő wellnessrészleg Forrás: turizmus.com

Az új létesítmény 70-100 új munkahelyet, és évi 280 ezer új látogatót jelent majd Miskolcnak és a miskolctapolcai üdülőövezetnek. A vizet elsődlegesen a Barlangfürdő vágataiban található termálforrás biztosítja majd.

Forrás: turizmus.com