MEGOSZTÁS

Mindenki hallott már a tavaszi fáradtságról, és bizonyára Önt is becsapták már a kora tavaszi napsugarak. Lássunk néhány gyógynövényt, ami segíthet az ilyenkor leggyakrabban előforduló bajokon!

Bodzavirág náthára

A bodzavirág nagyon jó köhögéscsillapító, kellemes ízével a többi – talán kevésbé finom – gyógyteát is fogyaszthatóbbá teszi. Ezért érdemes többször magában vagy másokkal, pl. kasvirág, izlandi zuzmó, legyezőfű, kakukkfű… kombináltan teaként iszogatni. Ha támogatni szeretnénk a nátha tüneteinek enyhítésében hatását, ne spóroljuk ki a mézet sem belőle.

Szorongás ellen levendula és vérnarancs

A fényhiányos időben többen hajtják búnak a fejüket, szorongnak és akár indokolatlanul is sokat aggodalmaskodnak. Aki erre hajlamos, az igyon meg napi 2-3 csésze levendulateát – esetleg citromfűvel és orbáncfűvel kombináltan. Ha még jobb kedvre szeretne derülni, párologtasson a szobában – pl. aromamécsesben – vérnarancsolajat. A benne található bergamott nemcsak nagyon kellemes hangulatot teremt a lakásban, hanem nyugtat, harmonizál és segíti a stresszt is könnyebben legyűrni.

Gyógyfűpárna az ágyba

Ha nehezebben alszik, sok a gond, a megoldatlan feladat, akkor még mielőtt altatóhoz nyúlna, készítsen magának komlóból, citromfűlevélből és orbáncfűből egy kis párnácskát. Tegye a fejpárnája mellé, és meglátja, könnyebb lesz elaludnia. Amikor kezdene már elpárologni belőle a sok nyugtató aroma, akkor egyszerűen feltankolhatja újra illóolajok rácseppentésével.

Áfonyát szürkületi vakság ellen

Amikor a napok még rövidebbek, sokan rosszabbul látnak a kora esti órákban. Az autóvezetés közben – főleg, ha a szembe jövő autók fénye is visszaverődik – ez különösen veszélyessé is tud válni. Ha szeretne ezen enyhíteni, akkor igyon meg minden nap 1-2 dl. áfonyalevet, mert a benne található kék festék segíti az élesebb látásért felelős sejtek működését.

Fahéjat rekedtségre

A nátha, köhögés vagy csak a száraz levegő miatt megviselt hangszálak rekedtséget okoznak. Ha nem akarja teljesen elveszíteni a hangját, legjobb, ha takarékoskodik vele, és naponta többször iszik a következő koktélból: 1 teáskanálnyi fahéjat keverjen egy csésze forró vízbe, édesítse mézzel, és lassan kortyolja el reggel, napközben akár meg is ismételheti.

100mg viagra price b