MEGOSZTÁS
Forrás: pixabay.com

Minden vegyszer konkurenciája az élő szervezetnek, és azzal, hogy a termesztés során a Bio-Fungi Kft. nem használ vegyszert, gyors, egészséges termesztési kultúrát alakított ki, így a legegészségesebb élelmiszert állítja elő – mondta Mutsy Árpád, akit 2017-ben az Év Agráremberének választott a 70 fős szakmai zsűri.

Forrás: pixabay.com

Elmondta, munkájukat 340 fő támogatja közvetlenül cégcsoport szinten közvetlenül, tágabb értelemben további 3 ezer embernek adnak munkát.

A magyarok átlagos gombafogyasztása évente másfél kilogramm, míg Nyugat-Európában 3, Angliában 4 kilogramm – mondta.

Mutsy Árpád Forrás: Szeretlek Magyarország

„Az egészséges élelmiszer nagyon fontos, minél egészségesebben táplálkozunk, annál kevesebb betegséget kaphatunk el. Sok egészséges élelmiszerben találhatók olyan anyagok, amelyek az immunrendszert erősítik és akár a rákkal szembeni immunitásunkat erősítik” – fogalmazott. A gombában lévő speciális anyagok segítenek a rák kialakulásának visszafogásában, ezért választották még 2017-ben októbert, vagyis a mellrák elleni küzdelem hónapját arra, hogy a gombákat rózsaszín pálcikával együtt csomagolták, ezzel felhívva a szűrővizsgálatok fontosságára a figyelmet – magyarázta a szakember.

Forrás: hirado.hu