MEGOSZTÁS

Sokan azért nem vágnak bele a diétába, mert úgy gondolják, hogy nem fogják bírni az éhezést. Aki a dinnye diétát választja éhezni garantáltan nem fog, fogyni azonban annál többet – írja a nice.hu.

Itt a dinnye szezon, egyre olcsóbban lehet megkapni a finom, édes és lédús fogyókúrás alapanyagot. A tiktok abban rejlik, hogy a sárga és a görögdinnye 95%-a víz, emellett olyan ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaznak, amelyek gyorsítják az anyagcserét. Magas cukor tartalmuk miatt fogyasztásuk alatt a szervezet nem éhezik, hiszen megkapja a megfelelő mennyiségű szénhidrátot a működéshez.

dinnye

A dinnyének nagyon alacsony a kalória tartalma és erős vízhajtó hatású. Emellett magas rosttartalma miatt segíti az emésztést, ami komoly eredményt hoz a fogyókúrában. Önmagában a dinnye diéta csupán pár napig alkalmazható, mondhatni egyfajta méregtelenítő funkciót lát el. Hosszú távon azonban nem javasolt, hiszen az egyoldalú táplálkozás sohasem vezet jóra. A dinnye diéta végeztével azonban az egész szezonban érdemes beépíteni a napi étkezésbe, hiszen jótékony hatását egy diéta kiegészítéseként is tökéletesen kifejti.

dinnyesalata

Egy könnyű dinnye saláta akár ebédre is megfelelő. A dinnye diéta természetesen nem azt jelenti, hogy tonnaszám fajuk a dinnyét, de érdemes naponta legalább két étkezést a dinnyével kiváltani. Ez kellőképpen elősegíti majd a fogyást és meghozza a várt eredményt.

 

Forrás: nice.hu

1 hozzászólás

Comments are closed.