MEGOSZTÁS
Forrás: pixabay.com

Jó házigazdához méltóan szeretnénk valami különlegessel meglepni a vendégeinket. Nos, aki ezt olvassa, annak nem kell törnie a fejét, hogy mivel, hiszen a hévízi NaturMed Hotel Carbona vezető bártenderének, Bokor Norbertnek a receptjei kitűnő megoldások lehetnek. És még idő is van, hogy beszerezzük a hozzávalókat karácsonyra.

1.Gyümölcsben tálalva

Unalmasak már a hagyományos koktélpoharak? Próbáljunk ki kreatív megoldásokat: a befőttesüvegtől a gyümölcsig bármi szóba jöhet! Télen sem kell nagyon keresgélni, sok olyan gyümölcs van, ami erre alkalmas: vegyünk például egy ananászt, vágjuk le a tetejét, majd vágjuk ki a húsát, és már kész is a koktélszervírozáshoz, ráadásul a gyümölcs húsát is sokféleképpen hasznosíthatjuk, vagy akár önmagában is fogyaszthatjuk.

Forrás: pixabay.com

Még különlegesebb, ha nagyobb almát készítünk elő ezzel a módszerrel, kanál helyett pedig fahéjrúddal kínáljuk a koktélokat. A siker ezúttal is garantált, főleg, ha az almába pálinkás ital kerül, mint például az alábbi.

Pálinkás gyümölcskoktél almában tálalva

  • frissen préselt almalé, körtelé és szilvalé
  • 4 cl cseresznyepálinka

2.Tejes csodakoktélok (akár laktózérzékenyeknek is)

A tejes, tejszínes koktélok kedvelőinek is készülhetünk különlegességgel. Ráadásul a laktózérzékenyeknek sem kell aggódniuk, hiszen mandula- és kókusztej segítségével is elkészíthetőek a finomságok. Turmixoljunk össze gyümölcsöket (például banánt, fagyasztott eperrel és szederrel) tejjel, öntsünk bele ugyanolyan arányban Malibu rumot valamint vodkát, keverjük össze zúzott jéggel, és máris kész a Shake koktél. Készíthetünk alkoholmentes verziót is, így bárki megtalálja az ünnepi asztalnál a hozzá illő italt.

Forás: Unsplash/David von Deimar

Shake koktél

  • banán
  • eper
  • szeder
  • mandulatej és/vagy kókusztej
  • zúzott jég
  • 2 cl Malibu
  • 2 cl vodka

1 hozzászólás

Comments are closed.