MEGOSZTÁS
Forrás: kertlap.hu

A rendszeres gyümölcsfogyasztás nélkülözhetetlen egészségünk megtartásához. A gyümölcsök segítik az emésztést, kiváló vitaminforrások, továbbá erősítik az immunrendszert. Ősszel sem kell lemondanunk róluk.

Az alma

A rostokban gazdag, így az emésztésre kiváló hatással levő almának sok jótékony tulajdonsága van. Ajánlott a héjával együtt fogyasztani, mert a hatóanyagok számottevő része a héjában van. Kiváló antioxidáns, mint ilyen képes a szervezetet érő káros hatásokkal kivédeni. De hatákony a magas vérnyomással szemben is, mert képes az ereket védeni, segíthet a daganatos betegségek megelőzésében, gyulladáscsökkentő hatása is van, és a fogorvosok se véletlen javasolják az alamaevést, ugyanis a gyümölcs a fogak tisztántartásában is nagy segítség.

Forrás: femcafe.hu

Az alma jó tulajdonsága, hogy sokáig eláll, és rengeteg ételhez felhasznáható. Ehetjük nyersen, kompótot is készíthetünk belőle, és se szeri, se száma a különböző almás süteményeknek.

A körte

A körte is ősszel érő gyümölcs, rostartalma magasabb, mint az almáé. Ezen kívül számos betegség megelőzése miatt is érdemes fogyasztani, segít a depresszió, ízületi gondok, a kimerültség megelőzésében. Cukorbetegek is ehetik bármelyik fajtáját. Szellemi tevékenységünkre a körte leve nagyon pozitív hatással van, egyes vélemények szerint képes az energiaitalokat kiváltani.

A szilva

A hamvas színéről ismert szilva ugyancsak ősszel érik. A rosttartalma olyan magas, hogy aszalt gyümölcsként, befőttként, nyersen éve is segíti emésztésünket, székrekedés megszüntetésére kiváló gyógyír.

Forrás: kertlap.hu

A szilva gazgad ásványi anyagokban, vitaminokban és antioxidánsokban is, ezért is megéri fogyasztani. Sőt lekvárt is érdemes belőle főzni, hogy a szezonján kívül is fogyaszthassuk. Feldolgozásának valójában csak a képzelet szab határt, aszalhatjuk, befőttet, kompótot, szószt is készíthetünk belőle és süteményekbe is tölthetjük. Szív és érrendszeri betegségekre, rákos betegségre is pozitív hatással van, valamint az immunrendszert is remekül erősíti.