MEGOSZTÁS
Forrás: apron.hu

Az egyik legújabb és legmodernebb wellness szolgáltatás a napsugár infraszauna, amely a napsugárzás speciális hullámhosszú, mesterségesen előállított hősugárzására épül. Sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos infraszaunák, amelyeknek az infravörös hősugárzás hullámhossz-tartománya széles, 0,75 és 1000 mikron között van. A napsugárszaunáé azonban ennél keskenyebb, mindösze 8 és 11 mikron között van. Ennél fogva hatékonyabb az egészségjavító hatása – klinikailag igazoltan.

A méregtelenítésben – mint a szaunák általában – különös jelentőségű a napsugár infraszauna. Nemcsak felmelegíti a testet, hanem egyfajta sejttiszítás is lezajlik, az a fajta sugárzás, amely a napsugár infraszauna sajátja, képes a higanyt eltávolítani a szervezetből. De minden más lerakódott méreganyag eltávolítását segíti, ezzel javítva a test öngyógyító mechanizmusait.

Nemcsak a méregtelenítő hatása jelentős, hanem a kalóriákat is égeti ez a sugárzás, ami pedig a jó erőnlét megtartásához elengedhetetlen. A napsugár infraszauna 30-40 perc alatt csaknem 800 kalóráitól segít megszabadulni.

Nem elhanyagolható az sem, hogy a napsugárszauna rendszeres használata jótékony hatással van a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

Ez a fajta szauna alacsonyabb hőfokon üzemel, mint például a tradícionális finn szaunák, a hősmérséklete mindössze 40-60 fok, ennél fogva azok is használhatják, akik megterhelőnek érzik a hagyományos szaunát hőmérsékletét. Továbbá a szabadtéri napozással ellentétben a napsugárszaunában nincs UV-sugárzás, ezért nincs korlátozva, hogy mennyi ideig használjuk.

Forrás:csillaggondolatok.hu

A napsugárszauna-kabin belső burkolata olyan egyenletes és kellemes melegsugárzást bocsát ki, mint amilyen a napsugár által felmelegített homokban járva érezhetünk. Ennek következtében a bőr egyenletesen felmelegszik, a pórusok kitágulnak, az infravörös sugarak áthatolnak a vérerekkel gazdagon átszőtt bőrrétegen. Kb. 4 cm -es mélységben a bőr alá hatolnak, ahol hőenergiává alakulnak és a véráram útján gyorsan eloszlanak az egész testben.