MEGOSZTÁS
Forrás: pixabay.com

A menstruáció idején a higiénia még jobban felértékelődik, ilyenkor szükséges fokozottan ügyelnünk intim területeink tisztántartására. Dr. Supák Dorina, a Neutromed szülész-nőgyógyász klinikai orvosa egy csokorba gyűjtötte azon tippjeit, amelyek megfogadásával minimálisra csökkenthető a diszkomfort érzés a piros betűs napokon.

Dr. Supák Dorina Forrás: Neutromed

1.A higiénia megőrzése és a fertőzésveszély minimalizálása érdekében a tampont vagy a betétet tartsuk egy kis neszeszerben, elkülönítve az egyéb használati tárgyaktól, mint például  kulcscsomó, mobiltelefon vagy pénztárca.

2.A szappanok és tusfürdők megboríthatják az intim területek egyensúlyát és lúgos irányba tolhatják el a pH-t, növelve a fertőzésveszély kialakulásának lehetőségét. Menstruáció alatt viszont kiemelten fontos a napi többszöri tisztálkodás. Ha nem is sokszor van rá lehetőség, naponta legalább egyszer használjunk a menstruáció idején alkalmazható intim mosakodót.

3.A menstruáció ideje alatt a hormonváltozások miatt erősebben verejtékezhetünk, dezodorok használata mellett is észlelhetünk testszagot. A meleg vizes zuhany tisztító, frissítő hatása mellett még az ilyenkor gyakran jelentkező hasi görcsöket is enyhítheti.

4.A tampon- és betéthasználat előtt és után értelemszerűen mossunk kezet, menstruációnk erősségétől függően 2-4 óránkénti cserére lehet szükség, amely során töröljük át magunkat intim törlőkendővel.

5.A nehéz napokon műszálas fehérneműk helyett használjunk pamutból készültet, jobb szellőzést biztosítanak és kényelmesebbek is. Plusz egy érv a pamut fehérnemű mellett: a betét sokkal stabilabban rögzíthető, kevésbé tud elmozdulni, mintha például selyem anyagra helyezzük.

6.Ne irrigáljunk, vagyis ne öblítsük át a hüvelyt! Az öblítés hatására az önmagát fenntartó egyensúly könnyebben felborul, a Lactobacillusok száma csökkenhet, kimosódnak a hüvelyből, teret engedve a patogén kórokozóknak.

Forrás: pixabay.com

7.Ha uszodába vagy wellneszezni megyünk, használjunk tampont, amelyet azonnal cseréljünk ki a medencetérből való távozást követően és lehetőség szerint mihamarabb zuhanyozzunk le intim mosakodó és tiszta törülköző használatával.

Fontos: Az intim területek kortól és hormonszinttől függően 3,5-5,5 közötti pH-értékkel rendelkeznek. Kémhatásuk azonban könnyen felborulhat például sportolás, stressz, terhesség, menstruáció vagy menopauza esetén. A Neutromed termékei figyelembe veszik a hormonális változások okozta pH-értékek eltérését, ezáltal kínálva megoldást a különböző életszakaszban járó nők számára a belső egyensúly megtartásához. Az intim mosakodók között megtalálható az érzékeny bőr számára kifejlesztett gél mellett frissítő, hidratáló hatású, valamint szappan- és színezékektől mentes változat is.

3 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.