MEGOSZTÁS

A nyíregyházi önkormányzat megbízást adott a Modern városok program keretében mintegy 4 milliárd forintért épülő négycsillagos sóstógyógyfürdői szálloda kiviteli terveinek elkészítésére – közölte a helyhatóság szóvivője.
Rendes Sándor elmondta, hogy a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely 2013-ban gyógyhellyé minősített városrészében egy több mint kilencezer négyzetméter alapterületű, 122 szobás szálloda épül, amelynek megnyitása 2018. áprilisában várható. A létesítmény vázlat-, építési engedélyes, valamint kiviteli tervei 2017. január végéig készülnek el.

A szóvivő tájékoztatása szerint a négycsillagos szállodában 204 személyes, négy részre osztható konferenciatermet, lobby- és látványbárt, valamint business-sarkot is létrehoznak. Emellett wellness- és fitneszrészleget, gyermek-élményszigetet, valamint ajándékboltot is berendeznek.

A szállodához mélygarázs épül 92 gépkocsi-beállóval, a felszínen további 77 parkolóhelyet, illetve kerékpártárolót alakítanak ki.

A nyíregyházi önkormányzat a Modern városok program keretében a kormánnyal kötött együttműködési megállapodás szerint Sóstógyógyfürdőn a szállodaépítés mellett tovább fejlesztheti a múzeumfalut és az állatparkot is a következő években. Az üdülőhely három beruházásának fejlesztési támogatási kerete meghaladja a 12 milliárd forintot.

 

Forrás: MTI